Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Nikita 3x07 - ''Intersection'' [Spoilers]


Το πρώτο επεισόδιο της χρονιάς μπορώ να πω,πως δεν απογοήτευσε καθόλου.Μας έδωσε απαντήσεις σε θέματα που δε περίμενα να μας δώσουν τόσο σύντομα και εξελίξεις που από αλλού το περίμενες κι απ'αλλού σου ήρθε.
To επεισόδιο ξεκινάει με ένα όνειρο (ή μάλλον εφιάλτη) του Birkhoff ,στο οποίο η Nikita και η Sonya πεθαίνουν από την Amanda,οπότε αποφασίζει να πει στην Nikita για το όλο θέμα του "κατάσκοπου". Κι έτσι έκανε.
Η Amanda φαίνεται ότι είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρακολουθεί τις προσωπικές ζωές των τους,παρά να σαμποτάρει τις αποστολές τους,με την ελπίδα ότι θα βρει κάτι καλό για να τους καταστρέψει.Κι έτσι λοιπόν οι δικοί μας αποφάσισαν να παίξουν το παιχνίδι της,δηλαδή να της δώσουν ψεύτικο υλικό και στήνουν έναν ψεύτικο καυγά μεταξύ της Nikita και του  Michael


Εντωμεταξύ,ο Michael,μιλάει με την Alex,καθώς έχει αντιληφθεί το πρόβλημα της με τα φάρμακα και την προειδοποιεί να σταματήσει πριν γίνει κάτι κακό.Καιρός ήταν να το κάνει κάποιος,να της βάλει μυαλό μπας και συνέλθει.Η Alex συμφώνησε αλλά τον παρακάλεσε να μη πει τίποτα στη Nikita,όπως κι έγινε.
Στη συνέχεια,όλη η ομάδα έκανε συμβούλιο για να δώσουν μια λύση στο θέμα της Sonya.Καταλήξανε τελικά ότι μόνο ένας τρόπος υπήρχε κι αυτός ήταν να σκοτώσουν την Amanda.


Βάλανε μπρος το σχέδιο και ταυτόχρονα άρχισαν να ψάχνουν και τον δεύτερο "κατάσκοπο",τους  οποίους κατάφεραν να τους περιορίσουν σε 4 ύποπτους.Τους κράτησαν λοιπόν και τους 4 απασχολημένους, ώστε να καταφέρουν να απενεργοποιήσουν το chip της Sonya.
Στη συνέχεια η Amanda έστειλε στην Sonya μια εικόνα με την Alex και τον Michael από την συνάντηση τους ,όπου φυσικά η Nikita ζήτησε εξηγήσεις και αναγκαστικά η Alex ομολόγησε το πρόβλημα της με την εξάρτηση της.


Φυσικά η Nikita θύμωσε αλλά στο τέλος αποφάσισαν να προσαρμόσουν το σχέδιο με τα νέα δεδομένα,κι αφού η Amanda πίστευε ότι κάτι έτρεχε μεταξύ τους,έπρεπε να "παίξουν" ανάλογα.Οπότε η επόμενη φάση του σχεδίου ήταν να παριστάνουν το παράνομο ζευγάρι ώστε να ανακαλύψουν τον watchman,τον μυστήριο τύπο που τους παρακολουθούσε και τους έβγαζε φωτογραφίες

(My eyes,my eyes!!!...)




Αυτό ήταν ίσως το μοναδικό πράγμα που δε μου άρεσε στο επεισόδιο....απορώ πραγματικά πως η Amanda πίστεψε ότι υπήρχε ποτέ περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο,ειδικά μεταξύ αυτών των 2...πολύ αφελής κίνηση από την Amanda που μέχρι τώρα μας είχε συνηθίσει σε άλλα επίπεδα νοημοσύνης.
Στο τέλος τον βρήκανε και μέσω αυτού καταφέρανε και βρήκαν το μέρος της Amanda.Η Nikita και ο Michael πήγαν να κάνουν την επίθεση τους και να την ξεφορτωθούν μια για πάντα ενώ η Alex έμεινε πίσω για να κανονίσει το θέμα με τον κατάσκοπο της Division.O Birkhoff κατάφερε τελικά με επιτυχία να απενεργοποιήσει το chip της Sonya και η Alex έπιασε τον κατάσκοπο,ο οποίος ήταν ένας τελείως άγνωστος.Κι έτσι,έκλεισε αυτό το θέμα.( Η Alex πάντως έκανε καλύτερη δουλεία όταν ήταν αυτή σε τέτοια θέση...κράτησε τουλάχιστον 10 παραπάνω επεισόδια πριν την ανακαλύψουν).
Παράλληλα η Nikita και ο Michael βρήκαν την Amanda  με το sidekick της,την Ann.Στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν η Ann πέταξε μια χειροβομβίδα,παρά τις αντιρρήσεις της Amanda  και τους χτύπησε.


Ο Michael τραυματισμένος κι εγκλωβισμένος δε μπορούσε να σηκωθεί οπότε η Nikita κανόνισε μόνη της την Ann και στο τέλος την σκότωσε.Η Amanda συνέχισε να μη θέλει  να σκοτώσει την Nikita κι έφυγε με την πρώτη ευκαιρία.Πρέπει όμως πραγματικά να αποφασίσει τι θέλει η Amanda...τι σόι "κακιά" είναι αν έχει κάθε φορά τέτοιους ενδοιασμούς?
Και η τελευταία σκηνή του επεισοδίου ήταν η προσπάθεια της Nikita να απεγκλωβίσει τον Michael από τα συντρίμια πριν ανατιναχθεί το αυτοκίνητο.Κι εκεί που φαινόταν ότι ήταν αδύνατο,αναγκάζεται να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση.Παίρνει το μαχαίρι και του κόβει το χέρι!!


Έτσι σώθηκαν και οι 2 με μια μικρή απώλεια.Και λέω μικρή,γιατί μιλάμε για σειρά και ειδικά για το Nikita...μπορεί τώρα να μας φαίνεται ότι χειρότερο,αλλά είμαι σίγουρη ότι ο Birkhoff,θα κάνει το θαύμα του και θα του δώσει ένα καινούριο βιονικό χέρι που θα τον κάνει super κατάσκοπο,οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα.

Να αναφέρω επίσης,ότι σε αυτή τη σαιζόν,μου λείπουν πολύ οι σκηνές μεταξύ Nikita και Alex.Δε φαίνεται να έχουν σκηνές μαζί πλέον.Και είναι κρίμα,γιατί μου άρεσε αυτό το sisterly/best friends love που είχανε στις προηγούμενες 2 σαιζόν.Σε αυτό το επεισόδιο είχανε μια τέτοια σκηνή που ίσως δίνει ελπίδες να δούμε κάτι στο μέλλον.



Είναι πάντως εμφανές ότι η Alex έχει τα θεματάκια της.Τώρα για πιο λόγο δε μπορώ να καταλάβω ακριβώς....δε νομίζω να την επηρέασε μόνο ο χωρισμός της με τον Sean ,σίγουρα θα υπάρχει και κάτι άλλο.Βέβαια μετά τα γεγονότα αυτού του επεισοδίου,το θέμα ίσως να μπει και πάλι στην άκρη καθώς προτεραιότητα θα έχει ο Michael φαντάζομαι








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου