Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Devious Maids 1x10


-by Vasia

Αρχικά, η Πέρι ζητάει από τον Σπενς να δουν ειδικό σύμβουλο για να σώσουν το γάμο τους καθώς εκείνη δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα της ενώ ο Σπενς παραείναι καλός με τους άλλους.
Επίσης, ο Ρέμι επιστρέφει από το κέντρο αποτοξίνωσης, εμφανώς αλλαγμένος και αποφασισμένος να διεκδικήσει την Βαλεντίνα. Για αυτό, λοιπόν, ζητάει την άδεια της Ζόιλα, η οποία για να τον παιδέψει λίγο τον καλεί για φαγητό στο σπίτι της ώστε να πάρει την άδεια από τον πατέρα της Βαλεντίνα. Εκεί, λοιπόν, ο Ρέμι δείχνει να μη γνωρίζει βασικές πληροφορίες για την Βαλεντίνα, όπως το επίθετό της ή το αν έχει αδέρφια ή όχι. Όπως ήταν φυσικό, η Βαλεντίνα ενοχλείται πολύ και τελικά η Ζόιλα της προτείνει να παραιτηθεί από τη δουλειά έτσι ώστε ο Ρέμι να μην τη βλέπει πια ως μέλος του προσωπικού.

Ταυτόχρονα, ο πατέρας του Ρέμι, Φιλίπ, προσπαθεί να ξανακερδίσει την Ζανβιέ, προσκαλώντας τη σε δείπνο για να θυμηθούν το παρελθόν.
Στη συνέχεια, η Οντέσα καλυτερεύει και οι γιατροί λένε ότι μπορεί να γυρίσει σπίτι σε 2 εβδομάδες. Ο Αλεχάντρο, όμως, τη χρειάζεται νωρίτερα καθώς τον βοηθάει σε πιο προσωπικά θέματα. Η Κάρμεν προσφέρεται να βοηθήσει και καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, με αποτέλεσμα να της αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος ενώ ταυτόχρονα της γνωρίζει το δεσμό του.

Έπειτα, η Μαρισόλ μαζί με τη δικηγόρο επισκέπτονται τον Έντι στη φυλακή και προσπαθούν να μάθουν ποιος ήταν ο μυστηριώδης φίλος του, ο οποίος, όπως είχε αποδειχτεί, άφησε έγκυο την Φλόρα. Τελικά, ο Έντι αποκαλύπτει ότι η Φλόρα δεν γνώρισε κανένα φίλο του, παρά μόνο μερικούς πελάτες του. Συγκεκριμένα, ο  Έντι ήταν έμπορος ναρκωτικών για δύο χρόνια με ένα συναδελφό του από την εταιρεία κέιτερινγκ, τον Μπραντ. Μάλιστα, πουλούσαν ναρκωτικά στους πλούσιους καλεσμένους των πάρτυ, όπου πήγαιναν για δουλειά. Η δικηγόρος προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Μπραντ αλλά χωρίς αποτέλεσμα και έτσι αναλαμβάνει η Μαρισόλ.

Από την άλλη μεριά, ο Άντριαλ Πάουελ προτείνει στην Ρόζι να της δώσει χρήματα για να κάνει σεξ με ένα φίλο του. Εκείνη προσβάλλεται και το λέει στον Σπενς, απαιτώντας να την υπερασπιστεί στον Άντριαν. Εκείνος, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια πηγαίνει να του ζητήσει το λόγο αλλά γελειοποιείται. Η Πέρι, όμως, θαυμάζει τον Σπενς για αυτή την πράξη με αποτέλεσμα να αναθερμανθεί η σχέση τους. Βέβαια, όταν το βλέπει αυτό η Ρόζι πληγώνεται.
Παράλληλα, η Τέιλορ ανακοινώνει χαρούμενη στον Μάικ ότι είναι έγκυος και ότι θέλει να το πει σε όλους! Εκείνος, νιώθει πως πρέπει να το ανακοινώσει προσωπικά στην πρώην του γυναίκα, Ολίβια. Πηγαίνει, λοιπόν, σπίτι της αλλά εκείνη φαίνεται να το παίρνει ψύχραιμα λέγοντας ότι δε θα αποτελέσει πια πρόβλημα για αυτόν.

Η Μαρισόλ δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον Μπραντ και έτσι βάζει σε εφαρμογή ένα ακόμη σχέδιο: πείθει την Τέιλορ να οργανώσει δείπνο με σκοπό να ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της σε μερικούς κοντινούς φίλους, προσλαμβάνοντας εταιρεία κέιτερινγκ. Εκεί, είναι προσκεκλημένοι η Ζανβιέ και ο Φιλίπ, οι οποίοι φέρνουν μαζί τους τον Ρέμι με την Βαλεντίνα.
Στο δείπνο, λοιπόν, η Μαρισόλ βρίσκει τον Μπραντ, ο οποίος της λέει πως ο Ρέμι ήταν εκείνος ο πελάτης που γυρόφερνε πολύ στενά η Φλόρα. Ξαφνικά, η Μαρισόλ βλέπει την Ολίβια κρεμασμένη με σχοινί από ένα δέντρο και ο Μάικ τρέχει να την πιάσει ενώ ο Ρέμι παίρνει ένα μαχαίρι για να κόψει το σχοινί και στη συνέχεια το κρατάει με δεξιοτεχνία, λεπτομέρεια που δε μένει απαρατήρητη στην Μαρισόλ. Ο Μάικ αγκαλιάζει το σώμα της Ολίβια παρακαλώντας να γυρίσει πίσω, γεγονός που βλέπει η Τέιλορ και πληγώνεται.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, φέρνει ανατροπή καθώς στην υπόθεση της δολοφονίας της Φλόρα φαίνεται να εμπλέκεται και ο Ρέμι. Για να δούμε, λοιπόν, τι σχέση είχε με τη Φλόρα; Μήπως, δεν είναι το καλό παιδί που δείχνει; Ή απλά αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας χωρίς να έχει σχέση με το φόνο;To be continued…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου