Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Revenge 3x04


-by Vasia

Το επεισόδιο ξεκινά με τη μεταφορά των Κόνραντ και Πολ στο νοσοκομείο, οι οποίοι είναι ακόμη ζωντανοί. Τελικά, όμως, ο Πολ παθαίνει ανακοπή και πεθαίνει ενώ ο Κόνραντ παραμένει σώος και αβλαβής, έχοντας δίπλα του την Βικτώρια, τον Ντάνιελ και την Έμιλυ, αλλά όχι την Σάρλοτ. Ο Κόνραντ τους λέει πως ο Πολ οδηγούσε το αυτοκίνητο και όχι εκείνος.

Η Έμιλυ, βρίσκει τους Νόλαν και Έινταν και νευριασμένη τους ανακοινώνει ότι δεν πιστεύει τα λόγια του Κόνραντ, αντιθέτως θεωρεί ότι εκείνος οδηγούσε και προκάλεσε επίτηδες το ατύχημα καθώς δεν είχε σκοπό να ομολογήσει και μάλιστα φρόντισε να μην το κάνει ούτε ο Πολ. Απορρίπτει, μάλιστα, την πιθανότητα να προκλήθηκε το ατύχημα από τα φάρμακα που παίρνει ο Κόνραντ, επειδή η ίδια είχε μειώσει τη δόση τους για να μπορέσει εκείνος να ομολογήσει. Έπειτα, λέει στον Έινταν να αντικαταστήσει τα φάρμακα με πιο δυνατά μήπως ο Κόνραντ νιώσει αδύναμος και αλλάξει γνώμη.
Από την άλλη μεριά, ο Πάτρικ παροτρύνει την Βικτώρια να πουλήσει την πανάκριβη συλλογή πινάκων της και να φύγουν μακριά. Εκείνη, όμως, αρνείται καθώς δε θέλει να αφήσει τα άλλα δύο της παιδιά. Παράλληλα, βρίσκει δουλειά σε μια γκαλερί που ανήκει στη φίλη της Σίλα.

Στη συνέχεια, η Έμιλυ αναρωτιέται γιατί κανείς από την αστυνομία δεν της έχει πάρει κατάθεση εφόσον εκείνη ήταν η πρώτη που βρέθηκε στον τόπο του ατυχήματος. Παίρνει απάντηση, λοιπόν, όταν πηγαίνει στο γραφείο του Ντάνιελ και βρίσκει τον ίδιο να δίνει μια επιταγή στον ντετέκτιβ που ερευνά την υπόθεση. Η Έμιλυ γίνεται έξαλλη και αποφασίζει βιαστικά να ρίξει «αντίποινα» στον Ντάνιελ: συντάσσει τη βιογραφία του, η οποία θα μπει στο πρώτο τεύχος του περιοδικού του, λέγοντας για το συμβάν, στο οποίο ο Ντάνιελ οδηγούσε μεθυσμένος. Φυσικά, όταν το βλέπει ο Ντάνιελ γίνεται έξαλλος και ζητάει εξηγήσεις από την Έμιλυ ενώ φεύγει από το σπίτι της για να μείνει σε ξενοδοχείο.

Ταυτόχρονα, ο Νόλαν θέλει να μάθει πληροφορίες για τον Πάτρικ και για αυτό χρησιμοποιεί υπολογιστή, κάτι που απέφευγε απ’ όταν βγήκε από τη φυλακή. Για αυτό το σκοπό, ανακαλύπτει την πρώην γυναίκα του και πηγαίνει να τη βρει στην Φλόριντα. Εκείνη του λέει πως ο Πάτρικ είναι εκμεταλλευτής και ψεύτης και ο Νόλαν την πληρώνει $20.000 για να του πει λεπτομέρειες.
Έπειτα, ο Έινταν μαθαίνει πού βρίσκεται το αυτοκίνητο του Κόνραντ και έτσι η Έμιλυ πηγαίνει να βρει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Κόνραντ ήταν ο οδηγός. Εκεί βρίσκει τον Τζακ, ο οποίος της ζητάει να αναμειχθεί στην υπόθεση αλλά εκείνη δε θέλει να τον μπλέξει. Ο Τζακ, όμως, προλαβαίνει να πάρει ένα βίντεο με το αυτοκίνητο και όταν το δείχνει σε κάποιον ειδικό, μαθαίνει ότι τα φρένα του αυτοκινήτου ήταν πειραγμένα.

Επίσης, η Βικτώρια μαζί με τον Πάτρικ στήνει παγίδα στην Σίλα, με αποτέλεσμα η Βικτώρια να γίνει η ιδιοκτήτρια της γκαλερί.
Τέλος, ο Κόνραντ ανακοινώνει ότι είχε γίνει λάθος διάγνωση και ότι ποτέ δεν είχε τη νόσο Χάντιγκτον ενώ δείχνει ότι εκείνος είναι πάλι ο αρχηγός του σπιτιού. Μάλιστα, λέει στην Βικτώρια να διώξει τον Έινταν από την έπαυλη. Εκείνη την ώρα, όμως, ο Έινταν τους λέει ότι κάποιος είχε πειράξει τα φρένα του αυτοκινήτου του Κόνραντ και αυτό προκάλεσε το ατύχημα. Μάλιστα, κατηγορεί τον Τζακ για αυτό. Παράλληλα, ο Νόλαν «ρίχνεται» στον Πάτρικ και εκείνος ενδίδει.


Συμπερασματικά, βλέπουμε ότι ο Κόνραντ πάλι τη γλιτώνει ενώ η Έμιλυ, για ακόμη μια φορά, μένει ένα βήμα πίσω στο δρόμο της εκδίκησης. Από την άλλη, περιμένουμε να δούμε τι ανακάλυψε ο Νόλαν για τον Πάτρικ και πώς θα ενεργήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου