Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Doctor Who Christmas Special 2012 - The Snowmen [Spoilers]


Mε το ξεκίνημα της νέας χρονιάς δεν είναι δυνατό,παρά να ξεκινήσω με το προσωπικό αγαπημένο,που δεν είναι άλλο από το Doctor Who.
Τα Χριστούγεννα είχαμε νέο special επεισόδιο,το οποίο παρουσιάστηκε κι επίσημα η νέα companion του Doctor, η Clara.

Βέβαια,όποιος έχει μάτια και βλέπει ,αναρωτιέται γιατί είναι η ίδια φάτσα με την Oswin Oswald,την οποία γνωρίσαμε στο πρώτο επεισόδιο της σαιζόν ως Souffle girl ,η οποία στο τέλος αποδείχτηκε ότι ήταν dalek και πέθανε με την έκρηξη του διαστημοπλοίου.Την ίδια απορία είχαμε όλοι,και περιμέναμε το συγκεκριμένο επεισόδιο με την ελπίδα να μάθουμε κάποια πράγματα.
To επεισόδιο ξεκίνησε με έναν καταθλιπτικό Doctor ο οποίος έχει αποσυρθεί από τη ζωή που έκανε μετά το χαμό των πολυαγαπημένων του συντρόφων που χάθηκαν και δεν κατάφερε να τους σώσει.
Οι μοναδική παρέα που ανέχεται πλέον είναι η παρουσία 3 παλιών γνωστών ,του Sontaran Starx,της σαυρογυναίκας Madame Vastra και μια θνητή ,με το όνομα Jenny.Αυτοί λοιπόν προσπάθησαν να πείσουν τον Doctor να επιστρέψει στην ενεργό δράση,αλλά χωρίς επιτυχία.Αυτό  όμως, μέχρι να εμφανιστεί στη ζωή του η Clara, μια κοπέλα με διπλή ταυτότητα καθώς είχε κρυφά 2 δουλειές,της barwoman και νταντά μιας οικογένειας.Σε μια τυχαία συνάντηση με τον Doctor και το θέμα των χιονάνθρωπων που εμφανίζονταν από το πουθενά ,η Clara αποφασισμένη να μάθει περισσότερα ,ακολούθησε τον Doctor και κατέληξε  στο Tardis.


Ο Doctor,παρά τους αρχικούς του ενδοιασμούς,στο τέλος τη συμπάθησε, αποφάσισε να βοηθήσει   με το θέμα των χιονάνθρωπων και στο τέλος της έδωσε ακόμα και το κλειδί για το Tardis,κάνοντας την κι επίσημα companion.


Παρόλα αυτά,η μοίρα δεν το ήθελε και η Clara πέθανε ,σε μεγάλη απογοήτευση του Doctor.Πριν πεθάνει όμως τα τελευταία της λόγια του θύμισαν κάτι από το οποίο έβγαλε επιτέλους το συμπέρασμα που περιμέναμε όλοι να ακούσουμε.


Η Clara ήταν η Oswin...δεν είχε μάθει ποτέ ολόκληρο το όνομα της αλλά η Clara Oswin Oswald,ήταν η κοπέλα που o Doctor συνάντησε 2 διαφορετικές χρονικές στιγμές,κάτι αδύνατο , στο οποίο φυσικά δε θα μπορούσε να αντισταθεί και αποφάσισε να πάει να την βρει (ξανά) και να ανακαλύψει τι συμβαίνει.

Η Clara λοιπόν,θα μας απασχολήσει πολύ στην επόμενη σαιζόν.Ήταν συμπαθέστατη και είχε τρομερή χημεία με τον Doctor κάτι που τους κάνει πολύ καλό δίδυμο.Το επεισόδιο ήταν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο που έχουμε δει κατά τη γνώμη μου και μας έδωσε αυτό το κάτι που χρειαζόμασταν για να ανυπομονούμε για τα επόμενα επεισόδια.Άξια αναφοράς φυσικά είναι οι αναφορές για τους Pond και του sherlock,η άλλη σειρά του Moffat,το καινουριο intro και η νέα διαρρύθμιση του Tardis


Θα πρέπει όμως να κάνουμε υπομονή ,καθώς η σειρά θα ξαναρχίσει το πιθανότερο τον Απρίλιο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου