Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Once upon a time 2x10 " The Cricket Game" [Spoilers]


Έφτασε επιτέλους η μέρα που ξεκίνησε και πάλι το once upon a time...το πρώτο επεισόδιο της χρονιάς δεν απογοήτευσε στιγμή.Απολαυστικότατο κι ας έγιναν τα χειρότερα στην λατρεμένη (τη regina ,αν δεν το έχετε καταλάβει τόσο καιρό που γράφω).Ο μόνος λόγος που αντέχω όλα αυτά που της συμβαίνουν,είναι η Lana Parilla και οι υποκριτικές της ικανότητες.Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.
Το επεισόδιο ξεκίνησε με  Charming και Snow στο κρεβάτι,στιγμές μετά από αυτό που φαντάζεστε και μπαίνουν μέσα ο Henry με την Emma και τους βρίσκουν στο κρεβάτι.Τι στο καλό....τι σπίτι είναι αυτό που δεν έχει ξεχωριστό υπνοδωμάτιο?Που κοιμούνται όλοι? Και ο Henry,άφησε τη σπιταρόνα της δημάρχου για να μείνει σε αυτή την τρύπα....οκκκκκκκκκ.Στη συνέχεια μαζεύτηκε όλη η πόλη/χωριό να γιορτάσουν  την επιστροφή της Emma και της Snow.Όλα καλά και τέλεια,έλεγε ο Charming τα δικά του,κλασσικά,μέχρι που μπαίνει μέσα η Regina (φυσικά αργοπορημένη για να κάνει αισθητή την παρουσία της)


O νάνος ζήτησε εξηγήσεις και η Emma είπε ότι την κάλεσε.Ορίστε,αμέσως να την κατηγορήσουμε την κοπέλα στο  προηγούμενο επεισόδιο
(δείτε βλέμμα η Regina...)

Γιορτάσανε λοιπόν όλοι μαζί,η Regina είχε φτιάξει και λαζάνια που της τα φάγανε όλα,αλλά ούτε ένα μπράβο για τις μαγειρικές της ικανότητες δεν της είπαν...


Κι αφού βαρέθηκε, σηκώθηκε κι έφυγε αλλά την είδε η Emma και τη πρόλαβε στην πόρτα.Εκεί ευχαρίστησαν η μία την άλλη για τους δικούς τους λόγους,κι επειδή η Regina είναι η Regina,δεν άντεξε και πέταξε τη κακιούλα της.Ανέβηκαν λίγο οι τόνοι αλλά ξαναέπεσαν καθώς η Regina ζήτησε συγγνώμη..ναι,καλά ακούσατε,υπάρχει η λέξη στο λεξιλόγιο της κι ας μην τη χρησιμοποιεί.


Παράλληλα ,είδαμε flashback από την παραμυθοχώρα,τα οποία μου άλλαξαν την κοσμοθεωρία....είχαν καταφέρει να συλλάβουν  την Evil Queen/Regina με νεραιδόσκονη...really???τόσο απλά??τεσπαααα...το προσπερνώ.τη συλλάβανε λοιπόν,κι ο Charming,σαν βασιλιάς πλέον αποφάσισε την εκτέλεση της δημοσίως.Η Regina αβοήθητη,σίγουρη πλέον για τη καταδίκη της,αποφάσισε να κάνει μια τελευταία εντύπωση με τα τελευταία της λόγια και είπε πόσο πολύ τους μισεί όλους και ότι μετανιώνει που δε σκότωσε περισσότερους στη θητεία της ως κακιά βασίλισσα.
Αυτά τα λόγια όμως "συγκίνησαν" τη Snow κι αποφάσισε να της σώσει τη ζωή.Οκ,δεν τη συγκίνησαν ακριβώς αλλά είπε κάτι σωστό.Η Regina απλά δεν ήθελε να φανεί αδύναμη ακόμα και τις τελευταίες της στιγμές εν ζωή γι αυτό είπε ότι είπε,και αποφάσισε να της δώσει μια ευκαιρία ακόμα μπας και αλλάξει μυαλά.Αλλά άδικος κόπος,η Regina παρέμεινε evil. παρόλα αυτά απέκτησε την ελευθερία της χάρη στη Snow ,σαν αντάλλαγμα που της είχε σώσει τη ζωή όταν ήταν μικρή.Μετά,εμφανίστηκε ο Gold και έδωσε την ιδέα της κατάρας του Storybrooke, όπου η επόμενη σκηνή αν συνέχιζε λογικά θα οδηγούσε στο πρώτο πρώτο επεισόδιο της σειράς με τον γάμο του charming και της Snow.

Στο Storybrooke εντωμεταξύ,η Cora αποφάσισε να κάνει τη πρώτη της κίνηση και κατάφερε να κατηγορήσει τη Regina για το θάνατο του Archie.Καθώς όλα τα στοιχεία οδηγούσαν προς τη Regina ,τη κάλεσαν στο τμήμα να την ανακρίνουν κι εκεί η regina έκανε μια σωστή διαπίστωση


Το έχουν πάρει οικογενειακώς το νόμο στα χέρια τους.ο charming γιατί συνεχίζει αλήθεια?Όσο θα έλειπε μόνο η Emma δε θα είχε τη θέση της?Άνεργος ήταν πριν και αφού έχει μέσο τώρα,είπε να κρατήσει τη θέση μάλλον.Τέσπα...στη συνέχεια,η Emma ανέκρινε την Regina,η οποία δεν είχε ιδέα και την πίστεψε,οπότε την άφησε να φύγει.Ο επόμενος ύποπτος ήταν ο Gold...με τι αποδείξεις?? και μόνο ότι μισεί τη Regina ήταν φαίνεται αρκετό...πήγαν να τον βρουν λοιπόν και διέκοψαν για ακόμα μια φορά το ραντεβουδάκι του με την Belle.Μιας και αρνήθηκε φυσικά τις κατηγορίες,αποφάσισε να τους βοηθήσει για να το αποδείξει και έδωσε  στην Emma μια ονειροπαγίδα να κάνει τα μαγικά της,τώρα που είναι πλέον γνωστό ότι το κατέχει το πράγμα και είδαν ότι τελικά όντως ευθύνεται η Regina για το φόνο του Archie.


Αυτό που δε ξέρουν όμως είναι ,ότι στη πραγματικότητα ήταν η Cora ,η οποία είχε πάρει τη μορφή της και απλά ήθελε να κάνει τη ζωή της κόρης της δύσκολη.
H Emma ,προδομένη από την εμπιστοσύνη που της είχε δείξει,πήγε σπίτι της πει 2 λόγια face to face και φυσικά να την ξεγελάσουν με σκοπό να τη συλλάβουν πάλι με νεραιδόσκονη κι εκεί άναψαν τα αίματα


Η Regina ζήτησε να μιλήσει στον Henry ,για να ακούσει από την ίδια τη δική της εκδοχή αλλά μετά από όλα αυτά,πολύ αισιόδοξη ήταν.Η Emma είχε τσατιστεί για τα καλά.


Στο τέλος του επεισοδίου είδαμε πάλι τη Cora με τον Hook,να περηφανεύεται που κατάφερε να καταστρέψει πάλι τη ζωή της κόρης της...


....και στην επόμενη σκηνή,η Regina,έβλεπε από μακρυά την Emma να λέει στον Henry για τα κατορθώματα της,τα οποία είναι όλα συκοφαντίες αλλά κανείς δεν το ξέρει.


Πάντως,θέλω να πιστεύω πως κάτι θα γίνει με αυτό το θέμα.Κάποιος κάτι θα υποψιάζεται,είτε ο Gold είτε η Regina,κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι η Cora είναι πίσω από όλα αυτά.Και μετά θέλω να δω τα μούτρα των υπόλοιπων που ήταν όλοι πεπεισμένοι ότι φταίει αυτή.
Δεν είπα όμως το πιο σημαντικό....ο Archie τελικα ζει. Η Cora τον  κρατάει στο καράβι της ως πηγή πληροφοριών....πάλι καλά,είναι συμπαθητικούλης κι αυτός.
Αυτά γι αυτή τη βδομάδα...περιμένουμε τώρα την κίνηση του Hook μιας και δεν έκανε πολλά σε αυτό το επεισόδιο και πως θα χειριστεί την όλη κατάσταση η Regina


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου