Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

The tomorrow people


-alex

To The tomorrow people είναι μια νέα σειρά επιστημονικής φαντασίας του CW


Τι έχουμε εδώ?ένα μείγμα X-men και heroes με άτομα με υπερφυσικές ικανότητες που κρύβονται από τους ανθρώπους γιατί μια οργάνωση με το όνομα Ultra,τους κυνηγάει να τους σταματήσει και να τους πάρει τις δυνάμεις καθώς τους θεωρεί επικίνδυνους για την ανθρωπότητα.

Αυτά τα άτομα,ονομάζονται the tomorrow people ή αλλιώς homo superior.Διαθέτουν 3 διαφορετικές δυνάμεις ο καθένας,τα γνωστά 3 Τ : τηλεκίνηση, τηλεμεταφορά  και τηλεπάθεια ,οι οποίες παρουσιάζονται κάποια στιγμή στην εφηβεία τους.

Η σειρά ξεκινάει με τον Stephen,έναν έφηβο,ο οποίος τον τελευταίο καιρό φαίνεται να παρουσιάζει κάποια προβλήματα,με αποτέλεσμα να παίρνει κάποια φάρμακα με το φόβο ότι κληρονόμησε την ασθένεια του πατέρα του,ο οποίος θεωρήθηκε στο παρελθόν ψυχασθενής. Στη συνέχεια όμως ,όταν τα προβλήματα εξελίσσονται,κάποια συγκεκριμένα άτομα έρχονται σε επαφή μαζί του και του εξηγούν ότι ότι δεν είναι τρελός,και το μόνο που έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του ,είναι οι δυνάμεις και όχι κάποια ψυχασθένεια ,όπως αρχικά πίστευε.Αυτά τα άτομα,είναι κι αυτά homo superior και τον βοηθούν να προσαρμοστεί και ελέγξει τις δυνάμεις του.

Παράλληλα μαθαίνει για το παρελθόν του πατέρα του,πως και αυτός ήταν ένας από αυτούς κι έφυγε για να βρει τρόπο για να βοηθήσει το είδος τους.Κανείς δε ξέρει τι απέγινε από τότε.

Η οργάνωση όμως που τους κυνηγάει βρίσκει τον Stephen και μεταφέρει στις εγκαταστάσεις τους ώστε να του κάνουν τις διάφορες εξετάσεις που αρμόζουν σε τέτοια περίπτωση. Οι ομάδα των tomorrow people όμως επιχειρεί να τον σώσει,και κατα τη διάρκεια της διάσωσης ανακαλύπτουν ότι ο Stephen μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από τους κοινους homo superior...φαίνεται να εμφανίζει ακόμα μια δύναμη ,το σταμάτημα του χρόνου,κάτι που ήταν αδιανόητο μέχρι στιγμής στους υπόλοιπους.Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε που οφείλεται αυτό ,οπότε θα περιμένουμε να μάθουμε.

Μετά απ'όλα αυτά όμως,έρχεται μια ακόμα ανακάλυψη για τον Stephen.Μαθαίνει ότι ο υπεύθυνος της ομάδας Ultra που τους κυνηγάει είναι ο θείος του,αδερφός του πατέρα του,ο οποίος είναι ένας απλός κοινός θνητός ,με σκοπό να απαλλάξει την ανθρωπότητα από το είδος του αδερφού του.

Στη συνέχεια του προσφέρει μια θέση εργασίας στην εταιρία του,και μετά από σκέψη,ο Stephen δεχεται με το σκεπτικό ότι μπορεί να το παίξει double agent και να μαθαίνει ότι πληροφορίες χρειάζεται από πρώτο χέρι.

Στα επόμενα 2 επεισόδια βλέπουμε τον Stephen να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και τι αρμοδιότητες αυτή η νέα δουλεία στην οργάνωση του θείου του προυποθέτει.
Επίσης μαθαίνουμε πληροφορίες για την υπόλοιπη ομάδα των tomorrow people και το πως ο Stephen προσπαθεί να ισορροπήσει τη νέα του ζωή με την οικογένεια του και τους φίλους του. 

Γενικά είναι μια αρκετά καλή σειρά,η οποία συνδυάζει όλα όσα ξέρουμε από ταινίες και σειρές του είδους.Δεν παρουσιάζει κάτι καινούριο ή πρωτότυπο αλλά σαν αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό μπορώ να πω.
Και μιας φυσικά μιλάμε για το CW ,οι πρωταγωνιστές δεν είναι τίποτα λιγότερο του τύπου μοντέλα με sixpack και κάθε επεισόδιο θα έχει μια τουλάχιστον σκηνή χωρίς μπλουζάκι, όπου έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας των ωρών που σπατάλησαν στο γυμναστήριο για τα μάτια μας και μόνο.
(ειλικρινά ,ο μόνος άσχημος εκεί μέσα είναι ο Jacob από το Lost (,αλλά επειδή είναι ο Jacob ,του δίνουμε το ελεύθερο :p )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου