Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Buffy the Vampire Slayer


Βuffy the vampire slayer.

Υπόθεση:

H Buffy είναι φαινομενικά μια καθημερινή δεκαεξάχρονη μαθήτρια, σαν όλες τις άλλες. Στην πραγματικότητα όμως, είναι κάτι παραπάνω: είναι η εκπλήρωση μιας προφητείας. “Into every generation a slayer is born. She alone will stand against the vampires, the demons and the forces of darkness”. Από αυτή τη μοίρα προσπαθεί η Buffy να ξεφύγει όταν μετακομίζει με τη μητέρα της στην πόλη του Sunnydale, ελπίζοντας ότι έπειτα από το θάνατο του φύλακά της (“watcher”) το καθήκον της ως slayerέχει τελειώσει. 
Όμως ο νέος βιβλιοθηκάριος του σχολείου της έχει διαφορετική γνώμη: έρχεται ως αντικαταστάτης του προηγούμενου watcher, έτοιμος να την καθοδηγήσει στον πόλεμο ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις. 

Όμως, δεν είναι αυτή η μόνη υποστήριξη αυτή που της παρέχεται: έχει τους φίλους της, Xander, Willow και Cordelia, αλλά και τον Angel, ένα μυστηριώδη άνθρωπο που εμφανίζεται για να τη βοηθήσει κι έπειτα χάνεται πάλι. 

Η σειρά αποτελείται από 7 κύκλους με 144 στο σύνολο της.


Starring (credited cast only):
Sarah Michelle Gellar (“the Grudge”, “I know what u did last summer”,''Ringer'') 
Nicholas Brendon
Alyson Hannigan (“American Pie 1, 2, 3”, "Date Movie",''How i met your mother'')
Charisma Carpenter
David Boreanaz (“Valentine'',''Bones”)
Anthony Stewart Head  (''Merlin'')
Seth Green (''Family Guy'')
Emma Caulfield
James Marsters
Michelle Trachtenberg (“Mysterious Skin”,''Gossip Girl'')
Amber Benson
Marc Blucas


Mη σας τρομάζει το όνομα ούτε η θεματολογία.Μέγα λάθος!!θα μου πείτε,σειρά με βαμπίρ είναι,τι διαφορά θα έχει από όλα αυτά που έχουν βγει τελευταία??Κι όμως....προσωπικά πιστεύω ότι η συγκεκριμένη σειρά παρεξηγείται άδικα λόγο τίτλου και θεματολογίας...ακόμα και τα πρώτα επεισόδια απωθούν τον τηλεθεατή κατά κάποιο τρόπο γιατί ,αντικειμενικά τώρα,θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα.Η συνέχεια όμως μας αποζημιώνει και μας χαρίζει μια σειρά με υπέροχους χαρακτήρες ,ερμηνείες και σκηνοθεσία.Μεγάλο ατού της σειράς είναι οι χαρακτήρες.'Ειναι κι αυτό που κάνει τη διαφορά και ξεχωρίζει όχι μόνο από τις σειρές του είδους αλλά  και γενικότερα. Δύσκολο να μην αγαπήσεις κάποιον από αυτούς και ακόμα πιο δύσκολο να αντιπαθήσεις .Επεισόδια που θα σου μείνουν, θα σου προκαλέσουν έντονα συναισθήματα ,θα κλάψεις ,θα γελάσεις και γενικά μια σειρά που τα έχει όλα. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχει σχεδόν σε όλες τις λίστες των καλύτερων σειρών των τελευταίων χρόνων.Αν δε σας πείθω εγώ,ψάξτε λίγο στο google και θα καταλάβετε ότι μιλάμε για μια μεγάλη cult σειρά του παρελθόντος με μεγάλο fan base ακόμα και σήμερα

**Προσοχή: Το τρέιλερ περιέχει σποιλερ για τη πρώτη σαιζόν.Αν σκοπεύετε να τη δείτε και δε θέλετε να ξέρετε τίποτα καλό είναι να το αποφύγετε.


BUFFY: Season One TRAILER





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου