Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Once upon a time 3x02 - "Lost girl"


2ο επεισόδιο για τη φετινή σαιζόν,το οποίο δεν με ενθουσίασε όσο η πρεμιέρα πρέπει να ομολογήσω.Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι το μισό επεισόδιο βασίστηκε στη Snow και στον Charming ,οι οποίοι δεν είναι και οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες.Τουλάχιστον είχε  Evil Queen  και έσωσε την κατάσταση.

Η υπόθεση της παραμυθοχώρας διαδραματίστηκε στη χρονική περίοδο μετά που ξύπνησε η Snowwhite από τη sleeping curse με το true love kiss (μη με ρωτήσετε γιατί τα γράφω στα αγγλικά...προσπαθήστε να το μεταφράσετε και θα καταλάβετε)
Και όπως είναι φυσικό ,η Evil Queen το μαθαίνει (cameo από Giancarlo Esposito στο ρόλο του καθρέφτη. Μετά το Breaking Bad έχει ανέβει πολύ στην εκτίμηση μου) και αποφασίζει να λάβει δράση. Έτσι την βρίσκει,αλλά αντί να επιχειρήσει να τη σκοτώσει για 573η φορά,αποφασίζει να της δώσει την ευκαιρία να παρατήσει το δικαίωμα του θρόνου με αντάλλαγμα την ελευθερία της ,χωρίς το φόβο ότι θα τη βρει και θα τη σκοτώσει στον ύπνο της.

Η Snow παραλίγο να συμφωνήσει,αλλά ο charming ,που αν δεν ξέραμε καλύτερα θα τον λέγαμε και προικοθήρα, δεν το δεχόταν με τίποτα σαν λύση και οργάνωσε ολόκληρο κόλπο/απάτη για να αποδείξει στη Snow ότι έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τη βασίλισσα.Το αποτέλεσμα?? Να της κάνει μια μικρή γρατζουνιά και μετά να το πάρει πάνω της. Οκκκκ....(πείτε πως μας έπεισε)

Παράλληλα όμως έχουμε και την "παρεά" στη Neverland που ψάχνουν ακόμα τον Henry. Αυτή τη φορά δυστυχώς δεν έπεσε ξύλο και κινήθηκαν πιο ομαλά τα πράγματα.Ο Peter Pan,που κάθε φορά που εμφανίζεται κλέβει τις εντυπώσεις, είχε το θράσος που λέτε να εμφανιστεί στην Emma και να της δώσει ένα χάρτη για το μέρος που κρατάει τον Χένρι,που θα μπορέσει να τον διαβάσει μόνο αν η ίδια αποδεχτεί τη πραγματική της ταυτότητα....αυτή δηλαδή που πιστεύει κατά βάθος ότι πραγματικά είναι.

Μετά από ένα σωρό προφανείς υποθέσεις η Regina χάνει την υπομονή της και αποφασίζει να κάνει ένα ξόρκι εντοπισμού για να βρει τον Παν,με την ελπίδα ότι θα βρουν τον Χένρι μαζί του. Τελικά ο Παν τους περίμενε,έγινε μια μικρή μάχη για τα μάτια του κόσμου και στο τέλος ο Παν επιτέθηκε ψυχολογικά στην Emma,λέγοντας της ότι ο  Henry δεν την συγχώρεσε ποτέ για την εγκατάλειψη του όπως και η ίδια δεν έχει συγχωρέσει ακόμα τους γονείς της για τον ίδιο λόγο.
Αυτό λοιπόν οδήγησε σε μια εξομολόγηση καθώς παραδέχεται ότι όντως ισχύει και ότι δε μπορεί να δει ακόμα τη Snow και τον Charming ως γονείς της,διότι  νιώθει ακόμα το ορφανό παιδί που πίστευε ότι ήταν τόσα χρόνια. Κι αυτό αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν και η λύση για την εμφάνιση του χάρτη. EMMA,THE ORPHAN

Στην άλλη άκρη του νησιού,ο Rumple περιπλανιέται άσκοπα  και βλέπει οράματα της καλής του Belle , αντιμετωπίζοντας daddy issues από τα οποία δε φαίνεται να μπορεί να ξεφύγει.
Θυμάστε που στο προηγούμενο επεισόδιο  έφυγε για να κάνει μια σωστή δουλειά μόνος του και καλά??
Ε,ακριβώς το αντίθετο γίνεται.Όση ώρα αυτός έκανε βόλτες ,οι υπόλοιποι,γλίτωσαν από γοργόνες,πλακώθηκαν μεταξύ τους,αντιμετώπισαν τα lost boys ,ανέβηκαν βουνά και λαγκάδια και γενικά έδειξαν σαφώς μεγαλύτερο ζήλο στο όλο θέμα της διάσωσης. 
Μόνο λόγια  Rumple ,άντε  πάρε μπρος στα επόμενα.

Αααα,και για να μη ξεχάσω,το επεισόδιο έκλεισε με το "μεγάλο" (sarcasm σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε) cliffanger ,με τον Charming που τραυματίστηκε από ένα βέλος ,το οποίο φαίνεται να περιείχε το δηλητήριο ,με το οποίο  αν θυμάστε καλά,ο Hook είχε σχεδόν καταφέρει να σκοτώσει τον Rumple στη 2η σαιζόν.Αλλά στην περίπτωση του ο θάνατος θα έρθει πιο αργά και βασανιστηκά,γιατί ο Χουκ προφανώς,αποδείχτηκε μεγαλόψυχος,και είχε σκοπό να σκοτώσει τον πιο μισητό του εχθρό με μετρημένη ποσότητα,ώστε να μην τον ταλαιπωρήσει πολύ. Και πάλι οκκκκ.....(ξέρουμε ότι δε θα πεθάνει...εδώ δε σκότωσαν τον Neal και τον Prince Philip,μην αγχώνεστε)


Γενικά δε θα το έλεγα ιδιαίτερο επεισόδιο με εξαίρεση τη σκηνή της εξομολόγηση της Emma και τις σκηνές της Evil Queen που έσωσαν λίγο τη κατάσταση στη παραμυθοχώρα.

Παρόλα αυτά,έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα συνεχίσουν και θα εξελιχθούν οι σχέσεις συγκεκριμένων ατόμων μεταξύ τους. 

Για το επόμενο θα ήθελα να δω και παραπάνω Mulan και Robin Hood,μιας και ήταν άφαντοι σε αυτό το επεισόδιο. Στο επόμενο παρουσιάζεται και νέος χαρακτήρας ,οπότε αναμένουμε 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου