Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

REVENGE 03x02


-by Vasia

Αρχικά, ο Έινταν προσπαθεί να πείσει την Βικτώρια να συμμαχήσουν προκειμένου να εκδικηθούν την Έμιλυ. Ο Έινταν της αποκαλύπτει ότι εξαιτίας της Έμιλυ και του Νόλαν, η οικογένειά της έχασε όλα τα χρήματά της αλλά εκείνη δεν τον εμπιστεύεται ακόμα.
Από την άλλη μεριά, ο Ντάνιελ σκέφτεται να ξεκινήσει μια καριέρα σε ένα τελείως διαφορετικό κλάδο, στο περιοδικό της Μαργκό.

Στη συνέχεια, η Έμιλυ βάζει στόχο να καταστρέψει τον Πολ Γουίτλι, ο οποίος είχε υποστηρίξει τον Κόνραντ ενάντια στον πατέρα της και τώρα πια έχει γίνει ιερέας. Τον επισκέπτεται, λοιπόν, μαζί με τον Ντάνιελ, στην εκκλησία με αφορμή το γάμο τους. Ταυτόχρονα, ο Νόλαν ψάχνει τη ζωή του Πολ τα τελευταία 10 χρόνια αλλά δε βρίσκει τίποτα καθώς ο Πολ φαίνεται να έχει μετανιώσει για ό,τι είχε κάνει και να προσπαθεί να βοηθάει τώρα πια τους ανθρώπους. Για αυτό το λόγο, ο Νόλαν προσπαθεί να πείσει την Έμιλυ να συγχωρήσει τον Πολ. Η Έμιλυ, όμως, παραμένει ανένδοτη και έτσι παγιδεύει τον Πολ με στημένες φωτογραφίες τις οποίες και αφήνει στην εκκλησία.

Η Βικτώρια αποφασίζει να μη απομονώσει τον Πάτρικ, από την υπόλοιπη οικογένειά της. Έτσι, οργανώνει ένα δείπνο για να τον γνωρίσει στους υπόλοιπους. Η Έμιλυ, εκμεταλλεύεται την αναστάτωση του Κόνραντ και ρίχνει στο ποτό του μια ουσία που προκαλεί ακόμη ένα επεισόδιο. Παράλληλα, ο Έινταν ψάχνει στο σπίτι της Έμιλυ, το κουτί με τα αποδεικτικά στοιχεία που ενοχοποιούν τους Γκρέισον για όλες τις σκευωρίες ενάντια στον πατέρα της. Αντί αυτού, όμως, βρίσκει το συμβόλαιο του σπιτιού του Νόλαν, στο οποίο η Έμιλυ φαίνεται ότι είναι η ιδιοκτήτρια.
Την επόμενη μέρα, η Βικτώρια επισκέπτεται τον Νόλαν για να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση και καταλαβαίνει ότι κάτι κρύβει, ενώ, η Έμιλυ προσπαθεί να πλησιάσει τον Πάτρικ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Ντάνιελ εντυπωσιάζει την Μαργκό με τις ικανότητές του να βρίσκει επενδυτές. Του ρίχνεται αλλά ο Ντάνιελ μένει πιστός στην Έμιλυ. Δέχεται, όμως, τη δουλειά στο περιοδικό με την προϋπόθεση τα γραφεία τους να είναι στο Μόντοκ.
Έπειτα, η Σάρλοτ νιώθει υπεύθυνη για το θάνατο του Ντέκλαν και δεν μπορεί να ησυχάσει. Για αυτό ο Τζακ της αποκαλύπτει ότι ο Κόνραντ ήξερε για τη βομβιστική επίθεση. Το γεγονός αυτό, αποτελεί για την Σάρλοτ τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τον Κόνραντ.

Ο Νόλαν για ακόμη μια φορά προσπαθεί να πείσει την Έμιλυ να εγκαταλείψει τα σχέδια για την εκδίκησή της αλλά εκείνη είναι αμετάπειστη. Επισκέπτεται τον Πολ στην εκκλησία αλλά βλέποντας πως βοηθάει τους απόρους μετανιώνει για τις φωτογραφίες. Όμως, δεν προλαβαίνει να τις πάρει πίσω καθώς ο πάστορας της εκκλησίας τις έχει ήδη βρει με αποτέλεσμα να διώξει τον Πολ. Αμέσως μετά, ο Κόνραντ απελπισμένος και αποξενωμένος από όλους ψάχνει τον Πολ για να  τον βοηθήσει αλλά εκείνος έχει φύγει πια από την εκκλησία.
Η Έμιλυ πηγαίνει στον Νόλαν και παραδέχεται ότι είχε δίκιο και ότι θα προσπαθήσει να διορθώσει το κακό που έκανε στον Πολ, με απώτερο σκοπό να ομολογήσει ο Κόνραντ όλα όσα έχει κάνει.

Τέλος, ο Έινταν δείχνει στην Βικτώρια το συμβόλαιο του σπιτιού αποδεικνύοντας έτσι ότι η Έμιλυ έχει τα χρήματα των Γκρέισον. Ζητάει, λοιπόν, από την Βικτώρια να κάνει κάτι για αυτόν…

Συνοπτικά, λοιπόν, θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι και από τα πιο «δυνατά» επεισόδια του revenge. Τουλάχιστον, αποδεικνύεται ότι ο Ντάνιελ έχει αρχές. Από την άλλη, βέβαια, έρχεται ο Έινταν ως αντίπαλος πια της Έμιλυ, προκαλώντας αγωνία για το ποιος είναι πραγματικά ο σκοπός του και για το αν θα καταστρέψει την Έμιλυ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου