Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Once upon a time in Wonderland


-alex

H νέα σειρά του ABC αποτελεί spinoff της δημοφιλής σειράς Once upon a time.
Επικεντρώνεται κυρίως στην ιστορία της Aλίκης στη χώρα των θαυμάτων με στοιχειά από το Aladin.

Tι πρέπει να προσέξετε? Μη κάνετε το λάθος να τη συγκρίνεται με τη μητρική της σειρά.Εγώ προσωπικά έπεσα σε αυτή την παγίδα στο 1ο επεισόδιο και απογοητεύτηκα κάπως. Μη περιμένετε να δείτε  αντίστοιχη Regina ή αντίστοιχο Rumple.Θα απογοητευτείτε.

Η ιστορία ,παρόλο που ξεκινάει από το γνωστό σε μας Storybrooke, είναι ανεξάρτητη και δεν έχει σχέση η μία σειρά με την άλλη.Χωρίς αυτό να αποκλείει το γεγονός ότι μπορεί να συναντήσουμε γνωστούς χαρακτήρες κάποια στιγμή στη συνέχεια.

Έχουμε λοιπόν την Αλίκη,η οποία όταν ήταν μικρή είχε πάει στη Wonderland,αλλά όταν επέστρεψε κανείς δεν την πίστεψε.Έτσι λοιπόν,μερικά χρόνια μετά αποφάσισε να ξαναπάει για να επιστρέψει με αποδείξεις και να σταματήσουν να τη βγάζουν τρελή.Από ότι φαίνεται,δεν τα κατάφερε και τη κλείσανε σε άσυλο. (ουπς)

Μετά από καιρό,όταν η ίδια έχει χάσει πλέον κάθε ελπίδα,και θέλει απλά να ξεχάσει,ο λαγός της Wonderland με τον Knave of hearts,επιχειρούν να τη σώσουν και επιστρέφουν και οι 3 για ακόμα μια φορά πίσω στη χώρα των θαυμάτων,με σκοπό αυτή τη φορά,να βρει η Αλίκη την χαμένη της αγάπη,τον Cyrus,o οποίος είναι το γνωστό σε όλους μας τζίνι.Σε Flashback βλέπουμε πως γνωρίστηκαν,πως εξελίχθηκε αυτός ο μεγάλος έρωτας και τι εμπόδια συνάντησαν .

Οι 2 μεγάλοι κακοί της σειράς είναι η Red Queen (μην τη μπερδέψετε με την Cora που ήταν η Queen of hearts....διαφορετικοί χαρακτήρες) και ο Sayid.....σορρυ, εννοώ ο Jafar,o οποίος συνεργάζεται  με τη βασίλισσα για να προσελκύσουν την Αλίκη στη Wonderland,με κύριο στόχο,το λυχνάρι του Τζίνι που ο Jafar για κάποιο λόγο φαίνεται να το θέλει με κάθε τρόπο.


Στο 2ο επεισόδιο,οι προσπάθειες της Αλίκης με τη βοήθεια του Knave να βρουν τον Cyrus συνεχίζονται και παράλληλα ο Jafar και η Red Queen ψάχνουν το λυχνάρι.

Στο τέλος,η βασίλισσα το βρίσκει αλλά αρνείται να το δώσει στον Jafar κάτι που δεν είναι καθόλου παράξενο αν αναλογιστεί κανείς τη σχέση τους και την καθόλου φιλική συνεργασία τους. Τώρα μένει να δούμε πως θα κινηθεί ο Jafar για να εξασφαλίσει την κατοχή του λυχναριού.

Από τα 2 πρώτα επεισόδια,μπορώ να πω ότι είναι μία καλή ιστοριούλα,ένα παραμύθι που βλέπεται ευχάριστα.Στα αρνητικά του βέβαια το πολύ κακό CGI ,που δε νομίζω να φτιάξει στη συνέχεια,οπότε θα χρειαστεί να το υπομείνετε.

Αρνητικό επίσης βρίσκω τον χαρακτήρα  της Red Queen ,που μόνο η φάτσα της φτάνει να με εκνευρίσει.(δεν μπορούν να ειναι όλες Ρετζίνες,τί να κάνουμε...)
Ο Jafar φαίνεται να έχει κάποιες προυποθέσεις,αλλά μέχρι στιγμής δεν με έχει κερδίσει.

Σε αντίθεση,φαίνεται να ξεχωρίζει ο Knave σαν χαρακτήρας,ο οποίος με κέρδισε από το 1ο επεισόδιο αλλά και η Αλίκη είναι αρκετά συμπαθητική ,όπως επίσης και ο Cyrus.

Γενικά είναι καλή σειρούλα φαντασίας,παραμύθι με όλη τη σημασία της λέξης που αν  ξέρεις τι βλέπεις,σίγουρα μπορείς να το ευχαριστηθείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου